Smažené sterilované vepřové kotlety
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 1 g
- Tuky 15 g
- Sodík 221 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 115.1 mg
- Draslík 573.8 mg
- Vláknina 151.3 mg
- Vitamín A 151.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřové maso opláchneme, vykostíme a pokrájíme na plátky. Okraje nařízneme a kotlety zlehka naklepeme. Ochutíme solí, pepřem, obalíme v mouce a z obou stran dorůžova osmažíme na rozpáleném sádle.
-
2
Horké rozdělíme do sklenic, zalijeme sádlem a ihned zavíčkujeme. Sklenice urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 120 minut při mírném varu. Po vyjmutí necháme vychladnout a uložíme na temném a studeném místě.