Cuketa sterilizovaná jako zelí

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 3 ks Cibule
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 dl Olej slunečnicový
  • 1.5 kg Cuketa
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 560.8 mg
  • Vláknina 5248.5 mg
  • Vitamín A 5248.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 5.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cuketu omyjeme, oloupeme, zbavíme semínek a na hrubém struhadle nastrouháme do misky. Oloupanou cibuli drobně nakrájíme a přidáme k nastrouhané cuketě. Přilijeme ocet, olej, přisypeme cukr, kmín, sůl a pepř. Všechny suroviny důkladně promícháme, ochutnáme podle své chutě můžeme ještě dochutit.

  • 2

    Připravenou zeleninu naplníme do sklenic, které zavíčkujeme. Poté je naskládáme do sterilizačního hrnce a při 90 stupňové teplotě sterilizujeme 20 minut.

  • 3

    Sklenice vytáhneme z hrnce, necháme vychladnout. Vychladlé odložíme na chladné místo, kde je uskladňujeme delší dobu.

Komentáře k receptu