Bramborové řízky smažené v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Šunka dušená
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel kudrnka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • 0.5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
  • 0.5 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 0.36 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 353 kcal
  • Sacharidy 48 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 202.8 mg
  • Draslík 592.2 mg
  • Vláknina 6740.1 mg
  • Vitamín A 6740.1 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 16.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme k nim 2 vejce, hladkou mouku a na malé kostičky nakrájenou šunku, podle chuti pepř a sůl, a vše důkladně promícháme. Ze směsi pak tvoříme malé placičky, které nejprve namočíme ve vajíčku rozšlehaném s pivem a pak je obalíme ve strouhance.

  • 2

    V pánvi rozehřejeme olej a placičky v něm upečeme z obou stran dozlatova.

  • 3

    Upečené bramborové řízky na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.

Komentáře k receptu