Bramborové řízky smažené v pivním těstíčku
Suroviny
- 150 g Šunka dušená
- 150 g Mouka pšeničná hladká
- 3 ks Vejce slepičí
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Voda pitná
- 0.5 dl Pivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 0.5 kg Brambory
- 3 polévková lžíce Strouhanka
- 0.36 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 353 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 9 g
- Sodík 190 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 202.8 mg
- Draslík 592.2 mg
- Vláknina 6740.1 mg
- Vitamín A 6740.1 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.6 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v osolené vodě doměkka. Vychladlé brambory oloupeme a prolisujeme. Přidáme k nim 2 vejce, hladkou mouku a na malé kostičky nakrájenou šunku, podle chuti pepř a sůl, a vše důkladně promícháme. Ze směsi pak tvoříme malé placičky, které nejprve namočíme ve vajíčku rozšlehaném s pivem a pak je obalíme ve strouhance.
-
2
V pánvi rozehřejeme olej a placičky v něm upečeme z obou stran dozlatova.
-
3
Upečené bramborové řízky na talíři posypeme jemně nasekanou petrželkou a podáváme.