Jablkový štrůdl s tvarohem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 800 g Jablka
  • 150 g Máslo čerstvé
  • 250 g Mouka bezlepková
  • 100 g Tvaroh měkký
  • 2 kávová lžička Skořice mletá
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Ořechy vlašské
  • 1 hrst Rozinky tmavé
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 6 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 349 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 26 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 44 g
  • Cholesterol 91.6 mg
  • Draslík 149.6 mg
  • Vláknina 3850.8 mg
  • Vitamín A 3850.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na vále prosejeme 250g mouky s jedním pytlíčkem kypřícího prášku do pečiva. Na tuto směs dáme 150g másla, rozkrájeného na menší kousky. Ze směsi rukama prohněteme těsto, které necháme v lednici odležet. Než se těsto odleží, oloupeme jablka a nakrájíme je na plátky. Z odpočatého těsta vyválíme na pásu pečícího papíru plát, na jehož střed rozetřeme tvaroh, utřený se 3 lžícemi moučkového cukru, a na tvaroh rozložíme plátky jablek. Plátky jablek prosypeme 3 lžícemi moučkového cukru a skořicí, sekanými ořechy a rozinkami. Potom těsto pomocí pečícího papíru zavineme a i s papírem dáme na plech. Štrůdl potřeme před pečením rozšlehaným vajíčkem a potom pečeme v mírně vyhřáté troubě dorůžova. Hotový, ještě horký štrůdl posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Komentáře k receptu