Cibulová pivní omáčka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 3 ks Cibule
  • 0.5 ks Masox
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín drcený
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 4 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 251 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 111.5 mg
  • Vláknina 2600.3 mg
  • Vitamín A 2600.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 40.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibule oloupeme a nahrubo je nakrájíme.

  • 2

    V nízkém hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme do něj cukr a mícháme, dokud nemá zlatavou barvu. Pak přidáme nakrájenou cibuli, osmažíme ji a přimícháme k ní mouku. Vzniklou cibulovou jíšku zalijeme pivem a vodou, přidáme rozdrobený Masox, podle chuti ochutíme kmínem, opepříme a osolíme a za stálého míchání omáčku 15 minut vaříme. Pak ji přecedíme a dochutíme octem a solí.

Komentáře k receptu