Cannelloni zapečené s masem
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Šunka dušená
- 20 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 300 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 400 g Maso mleté - mix
- 2 g Oregano sušené
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 300 g Cannelloni
- 120 g Mozzarella
- 2500 ml Voda pitná
- 80 ml Bešamel
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
- Sacharidy 63 g
- Tuky 49 g
- Sodík 2142 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 22.9 mg
- Draslík 192.2 mg
- Vláknina 2242.5 mg
- Vitamín A 2242.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 10 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na kostičky, rajčata scedíme, mozzarellu nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek se šunkou, osmahneme, přidáme mleté maso, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přidáme rajčata, sůl, pepř, oregano a dusíme asi 15 minut. Cannelloni naplníme masovou směsí, pekáček vymažeme máslem, vyskládáme do něj cannelloni, poklademe plátky mozzarelly, podlijeme bešamelem a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 15 minut. Plněné těstoviny upravíme na talíře a podáváme.