Špenátové závitky s rajčatovou omáčkou
Suroviny
- 300 g Mouka pšeničná celozrnná
- 300 g Rajčata
- 180 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 1 g Pepř černý mletý
- 20 g Bazalka
- 1200 g Špenát listový čerstvý
- 300 g Rukola
- 30 g Olej olivový extra panenský
- 20 ml Olej slunečnicový
- 30 ml Olej olivový extra panenský
- 4 ks Vejce slepičí
- 3 stroužek Česnek
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 809 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 43 g
- Sodík 1313 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 2252.7 mg
- Vláknina 31677.5 mg
- Vitamín A 31677.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 107.9 mg
- Vitamín E 9.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, špetku soli, přidáme vejce, přilijeme olej a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na čtyři stejné díly, které vyválíme na obdélníkové pláty. V pánvi rozehřejeme olivový olej, přisypeme posekaný česnek, orestujeme, přidáme pokrájený špenát, rukolu a tři minuty podusíme. Osolíme, opepříme, odstavíme z ohně a přimícháme strouhaný sýr. Tuto směs rovnoměrně navrstvíme na pláty těsta, zavineme do závitků a ještě zabalíme do gázy nebo plátýnka. Na obou koncích gázu zavážeme, závitky vložíme do vroucí osolené vody a vaříme zhruba 13 až 15 minut.
-
2
Rajčata spaříme, oloupeme, nakrájíme na kostičky, česnek prolisujeme, bazalku posekáme najemno. V rendlíku rozehřejeme olej, přisypeme česnek, krátce orestujeme, přidáme rajčata, bazalku, osolíme, opepříme a dusíme doměkka. Závitky rozbalíme, nakrájíme na plátky, doplníme rajčatovou omáčkou a podáváme.