Bramborové špízy pečené na pivě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kg Brambory
  • 3 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 140 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 71 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 517.2 mg
  • Vláknina 6289.8 mg
  • Vitamín A 6289.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Malé brambory důkladně omyjeme a osušíme. Pak je napichujeme na grilovací jehly, každou bramboru potřeme olejem, opepříme a osolíme.

  • 2

    Na pečící plech dáme alobal, na něj rozložíme připravené bramborové špízy a pečeme je doměkka přibližně 20 minut ve vyhřáté troubě. Během pečení špízy obracíme a poléváme pivem.

Komentáře k receptu