Mořská štika dušená na pivu s pórkem
Suroviny
- 800 g Mořská štika - filety
- 1 kávová lžička Sůl
- 2 ks Pórek
- 3 ks Kapie
- 1 špetka Kmín mletý
- 3 stroužek Česnek
- 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 2 dl Voda pitná
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 421 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 14 g
- Sodík 310 mg
- Bílkoviny 42 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 96 mg
- Draslík 851 mg
- Vláknina 6481 mg
- Vitamín A 6481 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.5 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybí filety okmínujeme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme alespoń 30 minut uležet.
-
2
Pórek očistíme, omyjeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Sterilované kapie necháme okapat a potom je nadrobno nakrájíme.
-
3
Uleželé porce ryby obalíme moukou, nakrájíme je na kousky a osmažíme ze všech stran v pánvi na rozehřátém másle. Do pánve přidáme nakrájený pórek a prolisovaný česnek, vše promícháme a krátce osmažíme. Potom přilijeme pivo s trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až je vše měkké. Během dušení občas směs v pánvi promícháme a podle potřeby přilijeme vodu.
-
4
Když je maso měkké, přidáme k němu nakrájené kapie, dochutíme solí, promícháme, necháme ještě krátce prohřát a podáváme.