Sýr vařený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 223 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 13 g
- Sodík 68 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 197.1 mg
- Draslík 47.7 mg
- Vláknina 367.5 mg
- Vitamín A 367.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tvaroh rozkrájíme, promícháme se solí a kmínem a dobře přikryjeme. Uložíme na 2-3 dny v teple - tvaroh zklihovatí.
-
2
V kastrole rozehřejeme máslo, přidáme tvaroh a mícháme, až se rozpustí a začne houstnout.
-
3
Potom přimícháme žloutky a ještě horkou směs nalijeme do misky vypláchnuté studenou vodou. Po vychladnutí vyklopíme a zdobíme čerstvou zeleninou. Podáváme s tmavým chlebem.