Ražniči ze srnčí kýty
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 35 g
- Sodík 486 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 37.1 mg
- Draslík 153.8 mg
- Vláknina 1739.8 mg
- Vitamín A 1739.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na kostičky. Cibule oloupeme a nakrájíme je na kolečka.
-
2
Srnčí kýtu omyjeme studenou vodou, odstraníme z ní blány, osušíme ji a nakrájíme na kousky.
-
3
Na grilovací jehly střídavě napichujeme nakrájené kousky srnčího masa a slaniny a kolečka cibule. Připravené ražniči opepříme a osolíme.
-
4
V pánvi rozehřejeme sádlo, ražniči na něm prudce ze všech stran opečeme, pak ho podlijeme pivem a trochou vody a přikryté poklicí dusíme, až maso změkne. Během dušení ražniči poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.