Marmeláda s jahodami a mandlemi
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 607 kcal
- Sacharidy 135 g
- Tuky 7 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 135 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 317.6 mg
- Vláknina 9050 mg
- Vitamín A 9050 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 88.2 mg
- Vitamín E 3.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z jahod odstraníme stonky, opláchneme pod studenou vodou a větší jahody překrojíme. Dáme je do nízkého hrnce. Z želírovacího cukru odebereme 100 g a zbylým cukrem posypeme jahody v hrnci. Necháme je proležet celou noc.
-
2
Jahody s cukrem promícháme, hrnec dáme na sporák. Na mírném ohni za občasného promíchání přivedeme k varu. Potom ještě vaříme 10-15 minut. Cukr 100 g smícháme spolu s kyselinou citrónovou a přimícháme do vařících se jahod. Dobře promícháme a pokračujeme ve vaření už jen asi 3 minuty, potom marmeládu stáhneme z ohně.
-
3
Tenké plátky mandlí osmahneme na suché pánvi dozlatova a vmícháme je do husté a uvařené marmelády, kterou důkladně promícháme. Hotovou marmeládu ještě horkou naléváme do připravených sklenic, které zavíčkujeme a na 4 minuty obrátíme víčky dolu. Následovně je obrátíme, necháme vychladnout a odložíme na chladné a tmavé místo.