Sterilované červené zelí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 172 kcal
- Sacharidy 39 g
- Tuky 1 g
- Sodík 2777 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 39 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 539.2 mg
- Vláknina 9769 mg
- Vitamín A 9769 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 115.7 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelné hlávky očistíme, pokrájíme na tenké nudličky a krátce vložíme do osolené vroucí vody. Scedíme, necháme vychladnout a vymačkáme. Přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, na plátky pokrájené jablko bez jádřinců, kmín, hořčičné semínko a důkladně promícháme.
-
2
Vodu s cukrem, octem a solí necháme projít varem, horkým nálevem zalijeme zelí, promísíme a rozdělíme do sklenic.
-
3
Zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 90 °C sterilujeme po dobu 40 minut. Vychladlé uložíme na temném a studeném místě.