Jihočeská telecí kýta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Máslo čerstvé
  • 800 g Telecí kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 3 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 507 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 30 g
  • Sodík 412 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 308.7 mg
  • Draslík 816.1 mg
  • Vláknina 2684.8 mg
  • Vitamín A 2684.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.3 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 42.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, osolíme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.

  • 2

    V pekáči rozpustíme máslo, dáme do něj připravenou kýtu, podlijeme pivem s trochou vody a v předehřáté troubě ji pečeme, až je měkká a křupavá. V průběhu pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.

  • 3

    Upečené maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou, přidáme plátky citronu a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.

Komentáře k receptu