Jihočeská telecí kýta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 507 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 30 g
- Sodík 412 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 308.7 mg
- Draslík 816.1 mg
- Vláknina 2684.8 mg
- Vitamín A 2684.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 42.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme, osolíme, obalíme nejdříve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance.
-
2
V pekáči rozpustíme máslo, dáme do něj připravenou kýtu, podlijeme pivem s trochou vody a v předehřáté troubě ji pečeme, až je měkká a křupavá. V průběhu pečení maso poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby přiléváme vodu.
-
3
Upečené maso naporcujeme na plátky, rozdělíme na talíře, přelijeme šťávou, přidáme plátky citronu a podáváme nejlépe s bramborovou kaší.