Moravské telecí závitky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 407 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 20 g
- Sodík 155 mg
- Bílkoviny 50 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 164.5 mg
- Draslík 551.5 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Na každé maso položíme plátky šunky a sýra, maso zabalíme do závitků a převážeme pevnou nití.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, závitky v něm ze všech stran prudce opečeme, pak přilijeme pivo s trochou vody a dusíme přikryté poklicí, až jsou měkké. V průběhu dušení je občas obrátíme, podle potřeby přilijeme vodu.
-
3
Měkké závitky vyjmeme, odstraníme z nich nitě a podáváme s vařenou rýží přelité šťávou.