Moravské telecí závitky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 100 g Šunka dušená
  • 600 g Telecí kýta
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 2 dl Voda pitná
  • 0.83 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 407 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 155 mg
  • Bílkoviny 50 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 164.5 mg
  • Draslík 551.5 mg
  • Vláknina 39.8 mg
  • Vitamín A 39.8 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Telecí kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a naporcujeme na plátky, které z obou stran naklepeme, opepříme, osolíme a obalíme v mouce. Na každé maso položíme plátky šunky a sýra, maso zabalíme do závitků a převážeme pevnou nití.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme olej, závitky v něm ze všech stran prudce opečeme, pak přilijeme pivo s trochou vody a dusíme přikryté poklicí, až jsou měkké. V průběhu dušení je občas obrátíme, podle potřeby přilijeme vodu.

  • 3

    Měkké závitky vyjmeme, odstraníme z nich nitě a podáváme s vařenou rýží přelité šťávou.

Komentáře k receptu