Telecí přírodní plátky na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
- Sacharidy 2 g
- Tuky 25 g
- Sodík 154 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 147 mg
- Draslík 551.5 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Telecí kýtu omyjeme, osušíme a naporcujeme na plátky, které naklepeme, osolíme a obalíme v hladké mouce.
-
2
V pánvi rozehřejeme máslo a plátky masa na něm opečeme z obou stran. Během pečení můžeme v případě potřeby maso podlít trochou vody. Upečené měkké plátky masa z pánve vyjmeme a uložíme v míse do tepla - například do mírně vyhřáté trouby.
-
3
Do šťávy v pánvi přilijeme pivo, promícháme, provaříme a dochutíme pepřem a solí. Horkou šťávu nalijeme na plátky v míse a podáváme.