Kuřecí játra s rajčatovo-pivní omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 288 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 207 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 691.6 mg
- Draslík 745.6 mg
- Vláknina 2919.8 mg
- Vitamín A 2919.8 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 51 mg
- Vitamín E 2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme je a nakrájíme na kolečka.
-
2
Drůbeží játra omyjeme studenou vodou, osušíme, rozkrájíme na malé kousky a obalíme v mouce.
-
3
V pánvi rozehřejeme sádlo a kousky jater v něm za stálého míchání opečeme ze všech stran. Pak játra z pánve vyjmeme, dáme do mísy a uložíme v teple - například v mírně vyhřáté troubě.
-
4
Do pánve nasypeme nakrájená rajčata, podle chuti opepříme a osolíme, přilijeme pivo, za stálého míchání krátce vaříme, až omáčka zhoustne.
-
5
Játra rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.