Husí játra dušená na pivě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 21 g
- Sodík 342 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 1042.5 mg
- Draslík 498.4 mg
- Vláknina 900.3 mg
- Vitamín A 900.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Játra omyjeme studenou vodou, osušíme, odstraníme z nich žilky, nakrájíme je na kousky, opepříme a okmínujeme.
-
2
V pánvi rozehřejeme sádlo, osmažíme v něm nakrájenou cibuli, přidáme kousky jater, přilijeme pivo a pod pokličkou dusíme, až jsou měkká.
-
3
Měkká játra vyjmeme z pánve. Šťávu zaprášíme moukou, kterou krátce osmahneme, přilijeme trochu vody, promícháme a krátce převaříme. Omáčku podle chuti opepříme a osolíme, vrátíme do ní játra, prohřejeme je a podáváme s vařenou rýží.