Králík na pivu s pórkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 17 g
- Sodík 465 mg
- Bílkoviny 65 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 172 mg
- Draslík 1095.5 mg
- Vláknina 2266.5 mg
- Vitamín A 2266.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.1 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pórek omyjeme a nakrájíme na kolečka. Šalotky očistíme, rozkrájíme na čtvrtky. Stroužky česneku oloupeme.
-
2
Králíka omyjeme, osušíme, naporcujeme, jednotlivé porce opepříme a osolíme.
-
3
V nižším hrnci rozehřejeme olej a porce králíka na něm ze všech stran opečeme. Poté k nim přidáme krájený pórek, šalotky i celé stroužky česneku, přilijeme pivo s trochou vody a vše přikryté poklicí dusíme, až bude maso měkké.
-
4
V průběhu dušení občas promícháme, podle potřeby přiléváme vodu.
-
5
Porce králíka podáváme s rýží, přelité vypečenou šťávou.