Nadívaná husa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1751 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 151 g
- Sodík 496 mg
- Bílkoviny 78 g
- Uhlovodany 0 g
- Cholesterol 481.7 mg
- Draslík 1431.4 mg
- Vláknina 180.5 mg
- Vitamín A 180.5 mg
- Vitamín B6 1.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.8 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V míse smícháme mleté vepřové maso, nakrájené žemle (které jsme krátce namočili do mléka), vajíčka a jemně nasekanou petrželku. Nádivku podle chuti opepříme a osolíme.
-
2
Husu důkladně omyjeme, osušíme, osolíme, naplníme připravenou nádivkou a zajistíme proti rozevření grilovacími jehlami. Vložíme ji do pekáče, podlijeme pivem s trochou vody a pečeme ve vyhřáté troubě. Během pečení ji poléváme vypečenou šťávou a podle potřeby případně přiléváme vodu.
-
3
Upečenou měkkou husu naporcujeme a podáváme s vařenými bramborami.