Rigatoni s fazolkami a smetanou
Suroviny
- 80 g Cibule
- 20 g Sůl
- 1 g Pepř černý mletý
- 200 g Houby čerstvé
- 100 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 100 g Créme fraiche
- 400 g Fazolové lusky zelené
- 20 g Kerblík
- 40 g Olej olivový extra panenský
- 350 g Těstoviny Rigatoni
- 120 ml Víno bílé
- 3500 ml Voda pitná
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 581 kcal
- Sacharidy 60 g
- Tuky 21 g
- Sodík 2032 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 793.2 mg
- Vláknina 16197.5 mg
- Vitamín A 16197.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 20 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Fazolky očistíme, odkrojíme vlákna, nasypeme do sítka a na 1 minutu ponoříme do vroucí vody s těstovinami. Vyjmeme a ihned zchladíme studenou vodou. Houby nakrájíme na plátky, cibuli nadrobno, česnek s kerblíkem posekáme. V pánvi rozpálíme olej, přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, přidáme fazolky, houby, orestujeme, přilijeme víno, přidáme rajčata, osolíme, opepříme a podusíme 5 minut. Přidáme smetanu, kerblík, prohřejeme a odstavíme.
-
3
Těstoviny upravíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme.