Těstoviny s fazolkami a paprikami
Suroviny
- 200 g Cibule
- 100 g Kečup
- 200 g Lilek
- 100 g Sýr Ementál (Primátor)
- 8 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 20 g Bazalka
- 10 g Paprika mletá sladká
- 220 g Fazolové lusky zelené
- 100 g Paprika zelená
- 100 g Paprika žlutá
- 100 g Paprika červená
- 350 g Těstoviny Farfalle
- 60 g Olej olivový extra panenský
- 60 g Protlak rajčatový
- 2000 ml Voda pitná
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 652 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 23 g
- Sodík 807 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 81 g
- Cholesterol 22.5 mg
- Draslík 543.5 mg
- Vláknina 18070 mg
- Vitamín A 18070 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 112.9 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny nasypeme do hrnce, zalijeme 2 l vody, osolíme a uvaříme na skus, scedíme a necháme okapat. Řídíme se návodem na obalu. Papriky zbavíme jádřinců a nakrájíme na kostičky, lilek také na kostičky, cibuli nadrobno, fazolky očistíme, odkrojíme vlákna a fazolky překrojíme, bazalku posekáme a česnek prolisujeme. V hrnci rozehřejeme olej, přisypeme cibuli, zpěníme, přidáme fazolky, papriky, lilek, podusíme 5 minut, ochutíme česnekem, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou, přidáme rajčatový protlak, kečup, bazalku a dusíme zhruba 10 minut.
-
2
Těstoviny rozdělíme na talíře, přelijeme zeleninovou omáčkou a posypeme strouhaným ementálem.