Rebarborový džem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 0 g
- Sodík 4 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 237 mg
- Vláknina 3256 mg
- Vitamín A 3256 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.5 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z citronu okrájíme kůru a vymačkáme šťávu. Rebarboru důkladně omyjeme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a vložíme do kastrolu. Povaříme do zhoustnutí, přisypeme cukr, přidáme šťávu vymačkanou z citronu a na kousky pokrájenou kůru z citronu. Za stálého míchání dál vaříme, až džem zhoustne.
-
2
Poté ihned rozdělíme do skleniček, zakápneme rumem a zavíčkujeme. Uchováme na temném a chladném místě.