Palačinkové větrníky s datlemi
Suroviny
- 250 g Datle
- 60 g Máslo čerstvé
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Cukr krupice
- 20 g Cukr vanilka
- 20 g Cukr vanilka
- 13 g Kypřicí prášek do pečiva
- 50 g Cukr moučkový
- 500 g Tvaroh měkký
- 4 ml Pomerančová šťáva
- 50 ml Likér mandlový - Amaretto
- 70 ml Olej slunečnicový
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- 5 dl Mléko polotučné
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 689 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 25 g
- Sodík 43 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 143 mg
- Draslík 549.4 mg
- Vláknina 7781.3 mg
- Vitamín A 7781.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 5.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Náplň: Do misky dáme měkký tvaroh, přisypeme vanilkový a krupicový cukr a dobře promícháme. Potom rozklepneme vejce, přilijeme pomerančovou šťávu a Amaretto. Všechny suroviny dobře promícháme a necháme zatím stranou.
-
2
Těsto: Mouku vsypeme do misky, přisypeme kypřící prášek, vanilkový cukr a vejce. Nakonec do směsi přilijeme mléko. Vše dohromady dobře promícháme na středně husté lité těsto.
-
3
Pánev potřeme trochou oleje a rozpálíme ho. Naběračkou nalijeme na pánev připravené těsto, pánev nakloníme, aby se těsto rozlilo po celém dně. Palačinky smažíme z jedné straně a po obrácení dosmažíme z druhé strany.
-
4
Do středu osmažené palačinky lžící položíme připravenou náplň, na ni naskládáme datle. Okraje palačinky nadzvedneme, spojíme je párátkem. Palačinkové větrníky dáme na máslem vymazaný plech, který vložíme do horké trouby a zapékáme 10-15 minut.
-
5
Zapečené palačinkové větrníky dáme na jednotlivé talíře, posypeme moučkovým cukrem a servírujeme.