Čerstvá rajčata sterilovaná v protlaku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 1.5 l Protlak rajčatový
  • 2 kg Rajčata
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 159 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 8 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 395 mg
  • Vláknina 4000 mg
  • Vitamín A 4000 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 21.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Menší a tvrdší rajčata očistíme, omyjeme a rozdělíme do sklenic. Zalijeme hustým rajčatovým protlakem a zavíčkujeme.

  • 2

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 35 minut. Poté vyjmeme, necháme vychladnout a uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu