Nádivka z rýže a masa
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 198 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 12 g
- Sodík 481 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 205 mg
- Draslík 77.5 mg
- Vláknina 887.1 mg
- Vitamín A 887.1 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži opereme, přebereme, spaříme.
-
2
V kastrolu rozehřejeme máslo a okapanou rýži do něj vložíme. Zalijeme ji osolenou vodou (na 1 díl rýže dva díly vody), přikryjeme a dusíme do měkka. Hotovou rýži necháme vychladnout na polo, poté přidáme jedno syrové vejce, muškátový květ, petrželovu nať nakrájenou na jemno a dvě vejce umíchaná na másle s drobně pokrájeným uzeným masem.