Vepřová játra smažená v pivním těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Játra kuřecí
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 0.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.26 polévková lžíce Olej olivový
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 292 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 241 mg
  • Bílkoviny 38 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 812.7 mg
  • Draslík 498.9 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.8 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V misce rozšleháme vejce s pivem, přisypeme mouku a vytvoříme hladké těstíčko.

  • 2

    Kuřecí játra omyjeme, nakrájíme a obalíme v připraveném těstíčku a osmažíme je v pánvi na rozehřátém oleji ze všech stran dozlatova. Játra pak osolíme a podáváme.

Komentáře k receptu