Paprika sterilovaná s rajčatovým protlakem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 500 g Rajčata
  • 500 g Paprika zelená
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 19 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 27 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 206 mg
  • Vláknina 2900 mg
  • Vitamín A 2900 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.6 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zralá rajčata očistíme, důkladně omyjeme, rozkrojíme a na masovém mlýnku rozemeleme. Poté prolisujeme, protlak přemístíme do kastrolu a povaříme.

  • 2

    Mezitím opláchneme papriky, odstraníme z nich semínka a papriky rozdělíme do sklenic tak, že vkládáme jednu do druhé. Protlak zlehka osolíme, vychladlým zalijeme papriky a sklenice zavíčkujeme.

  • 3

    Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Následující den zopakujeme sterilizaci a to 20 minut při teplotě 80 °C. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu