Paprika sterilovaná s rajčatovým protlakem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 19 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 0 g
- Sodík 27 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 206 mg
- Vláknina 2900 mg
- Vitamín A 2900 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.6 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zralá rajčata očistíme, důkladně omyjeme, rozkrojíme a na masovém mlýnku rozemeleme. Poté prolisujeme, protlak přemístíme do kastrolu a povaříme.
-
2
Mezitím opláchneme papriky, odstraníme z nich semínka a papriky rozdělíme do sklenic tak, že vkládáme jednu do druhé. Protlak zlehka osolíme, vychladlým zalijeme papriky a sklenice zavíčkujeme.
-
3
Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Následující den zopakujeme sterilizaci a to 20 minut při teplotě 80 °C. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme v temné a studené místnosti.