Pirohy z bramborového těsta se zelím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 150 g Mouka pšeničná hrubá
  • 100 g Pšeničná krupice
  • 2000 g Zelí kysané
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 509 kcal
  • Sacharidy 85 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 159 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 32 g
  • Cholesterol 184 mg
  • Draslík 1100.8 mg
  • Vláknina 15605 mg
  • Vitamín A 15605 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme, uvaříme v osolené vodě a pak je ještě teplé oloupeme a necháme vychladnout.

  • 2

    Česnek oloupeme, prolisujeme. Kysané zelí necháme okapat a rozkrájíme ho na malé kousky.

  • 3

    Vychladlé brambory nastrouháme, přidáme k nim dvě vejce, krupici, mouku, prolisovaný česnek a sůl a vypracujeme těsto.

  • 4

    Těsto rozválíme na přibližně půl centimetru silný plát a rozkrájíme ho na čtverce. Na každý díl těsta pak dáme nakrájené zelí, okraje potřeme rozšlehaným vajíčkem a čtverec přeložíme tak, aby vznikl trojúhelník. Kraje k sobě pevně přitiskneme.

  • 5

    V pánvi rozehřejeme olej a pirohy na něm smažíme, až mají zlatavou barvu. Podáváme je teplé.

Komentáře k receptu