Krůtí řízky smažené v bramborovém těstíčku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Krůtí prsa
  • 1 kávová lžička Provensálské koření
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 0.5 kg Brambory
  • 0.41 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 433 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 16 g
  • Sodík 210 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 191.3 mg
  • Draslík 1106.7 mg
  • Vláknina 6499.8 mg
  • Vitamín A 6499.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Stroužky česneku oloupeme a prolisujeme. Brambory oškrábeme, omyjeme a najemno nastrouháme. Pak je smícháme s pivem, vajíčkem, prolisovaným česnekem a moukou, přidáme provensálské koření, opepříme a osolíme a vytvoříme hladké těstíčko.

  • 2

    Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme, naporcujeme na plátky, naklepeme, osolíme a obalíme v připraveném bramborovém těstíčku.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a řízky v něm z obou stran osmažíme dozlatova.

Komentáře k receptu