Pikantní krůtí plátky z Vysočiny
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 433 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 22 g
- Sodík 181 mg
- Bílkoviny 45 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 130 mg
- Draslík 778.3 mg
- Vláknina 4714.8 mg
- Vitamín A 4714.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 74.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky podélně rozřízneme, zbavíme je jadérek, omyjeme a nakrájíme na proužky. Cibule oloupeme a nakrájíme nadrobno.
-
2
Krůtí prsa omyjeme studenou vodou, osušíme a nakrájíme na plátky.
-
3
V míse smícháme sójovou omáčku, dvě lžíce oleje, pálivou mletou papriku a pivo. Směs osolíme, vložíme do ní plátky masa a necháme alespoň hodinu marinovat.
-
4
V pánvi rozehřejeme dvě lžíce oleje a marinované maso v něm z obou stran opečeme. Měkké maso vyjmeme a dáme stranou.
-
5
Do pánve přilijeme zbývající olej, přidáme nakrájenou papriku a cibule, osmažíme a zalijeme marinádou. Do pánve vrátíme maso, vše promícháme, prohřejeme a podáváme.