Nádivka ze žemlí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1132 kcal
- Sacharidy 134 g
- Tuky 45 g
- Sodík 1020 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 785 mg
- Draslík 267.3 mg
- Vláknina 457.2 mg
- Vitamín A 457.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.5 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Žloutky rozkvedláme v mléce, osolíme, přidáme špetku muškátového květu, na jemno nakrájenou petrželovou nať a rozehřáté máslo.
-
2
Žemle rozkrájíme na kostičky a polijeme je připravenou směsí. Nemícháme, necháme směs pouze vsáknout.
-
3
Z bílků ušleháme tuhý sních a lehce ho vmícháme do žemlí.
-
4
Nádivkou naplníme masové kapsy.
-
5
Pokud zbyde nádivka po naplnění kapsy, uděláme z ní váleček, zabalíme do alobalu a dáme péct k masu až téměř ke konci pečení.