Okurky sterilované s fazolovými lusky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 161 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 0 g
- Sodík 25 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 33 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 412.4 mg
- Vláknina 7347.8 mg
- Vitamín A 7347.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 55.1 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Okurky očistíme a důkladně omyjeme. Cukr a ocet rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, přidáme petol a necháme vychladnout.
-
2
Okurky rozdělíme do sklenic a průběžně proložíme omytým koprem, pálivou paprikou, pokrájenou cibulí, očištěným křenem, kolečky mrkve a fazolovými lusky. Zalijeme nálevem, zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a v páře sterilujeme po dobu 5 minut.
-
3
Po vychladnutí vyjmeme a uložíme v temné a studené místnosti.