Pikantní rajská omáčka studená

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 ml Olej olivový
  • 3 kávová lžička Hořčice
  • 3 ks Rajčata
  • 1 ks Feferony
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Jogurt bílý
  • 3 polévková lžíce Kečup ostrý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 196 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 134 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 1.1 mg
  • Draslík 182.1 mg
  • Vláknina 2022.8 mg
  • Vitamín A 2022.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.9 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Celá rajčata dáme do misky, přelijeme je vroucí vodou, potom studenou a oloupeme je. Potom je nakrájíme na menší kousky, které dáme do mixéru. Dále vložíme oloupaný česnek a jadřinců zbavenou a na kousky nakrájenou feferonku. Přidáme kečup, hořčici, podle chuti sůl, pepř a všechny suroviny zlehka promixujeme.

  • 2

    Omáčku z mixéru přemístíme do vhodné misky, zlehka přimícháme olej a jogurt. Popřípadě ještě dochutíme solí a pepřem. Hotovou omáčku uchováváme v lednici.

Komentáře k receptu