Pomazánka ze žervé a zeleniny

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 70 g Máslo čerstvé
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 170 g Žervé
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 4 ks Ředkvička
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 139 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 32.3 mg
  • Draslík 236.8 mg
  • Vláknina 4346.6 mg
  • Vitamín A 4346.6 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mrkev a celer oloupeme a spolu s ředkvičkami nakrájíme na malé kousky. Všleháme do másla žervé a připravenou zeleninu. Všechny suroviny ještě jednou zlehka prošleháme.

  • 2

    Nakonec přimícháme drobně nasekaný kopr, podle vlastní chutě sůl, pepř. Hotovou pomazánku podle potřeby naředíme smetanou a ještě jednou vařečkou promícháme.

  • 3

    Pomazánku uchováváme ve vhodné nádobě v lednici.

Komentáře k receptu