Kakaová buchta sypaná kokosem
Suroviny
- 250 g Máslo čerstvé
- 20 g Kypřicí prášek do pečiva
- 300 g Mouka bezlepková
- 400 g Cukr krystal
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Máslo čerstvé
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 polévková lžíce Mouka bezlepková
- 3 polévková lžíce Kakao
- 3 polévková lžíce Kokos strouhaný
- 4 polévková lžíce Vláknina bramborová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 872 kcal
- Sacharidy 115 g
- Tuky 43 g
- Sodík 58 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 111 g
- Cholesterol 215.8 mg
- Draslík 389.8 mg
- Vláknina 146.7 mg
- Vitamín A 146.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 49.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těsto: V míse smísíme mouku, prášek do pečiva, vlákninu a lžíci kakaa. Cukr smícháme s dvěma lžícemi kakaa.
-
2
V másle, rozpuštěném ve vodní lázni, rozmícháme cukr s kakaem a směs zředíme 100ml vody. Jednu polovinu tohoto roztoku oddělíme na přípravu polevy a z druhé poloviny roztoku připravíme těsto tak, že do poloviny kakaového roztoku vmícháme celá vejce a po částech připravenou směs mouky, vlákniny a kypřícího prášku. Pečící nádobu vymažeme 1 lžičkou másla a vysypeme jí 1 lžící mouky.
-
3
Troubu předehřejeme na 175°C a moučník pečeme asi 20 minut. Jestli je moučník hotový zjistíme tak, že těsto propíchneme špejlí - když špejle zůstane bez nánosu těsta, moučník je pečený. Vychladlý moučník polejeme odloženou polovinou kakaové směsi a ihned po polití polevou posypeme strouhaným kokosem.
-
4
Po posypání kokosem necháme moučník ztuhnout v lednici.