Kakaová buchta sypaná kokosem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 250 g Máslo čerstvé
  • 20 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 300 g Mouka bezlepková
  • 400 g Cukr krystal
  • 100 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Mouka bezlepková
  • 3 polévková lžíce Kakao
  • 3 polévková lžíce Kokos strouhaný
  • 4 polévková lžíce Vláknina bramborová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 872 kcal
  • Sacharidy 115 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 58 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 111 g
  • Cholesterol 215.8 mg
  • Draslík 389.8 mg
  • Vláknina 146.7 mg
  • Vitamín A 146.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 49.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Těsto: V míse smísíme mouku, prášek do pečiva, vlákninu a lžíci kakaa. Cukr smícháme s dvěma lžícemi kakaa.

  • 2

    V másle, rozpuštěném ve vodní lázni, rozmícháme cukr s kakaem a směs zředíme 100ml vody. Jednu polovinu tohoto roztoku oddělíme na přípravu polevy a z druhé poloviny roztoku připravíme těsto tak, že do poloviny kakaového roztoku vmícháme celá vejce a po částech připravenou směs mouky, vlákniny a kypřícího prášku. Pečící nádobu vymažeme 1 lžičkou másla a vysypeme jí 1 lžící mouky.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 175°C a moučník pečeme asi 20 minut. Jestli je moučník hotový zjistíme tak, že těsto propíchneme špejlí - když špejle zůstane bez nánosu těsta, moučník je pečený. Vychladlý moučník polejeme odloženou polovinou kakaové směsi a ihned po polití polevou posypeme strouhaným kokosem.

  • 4

    Po posypání kokosem necháme moučník ztuhnout v lednici.

Komentáře k receptu