Škvarkové placky z jižní Moravy

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Vepřové škvarky
  • 10 g Droždí
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 268 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 189 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 128.9 mg
  • Draslík 103.9 mg
  • Vláknina 150 mg
  • Vitamín A 150 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s mlékem, rozdrobeným droždím, jedním rozšlehaným vajíčkem a solí a vypracujeme těsto, které necháme nakynout.

  • 2

    Vykynuté těsto rozválíme, posypeme ho rozemletými škvarky, zabalíme a důkladně prohněteme. Pak ho opět rozválíme a vykrajujeme z něj kulaté placky nebo čtverečky, které potřeme rozšlehaným vajíčkem a rozložíme na pečicí papír, rozprostřený na plechu. Pečeme v troubě, vyhřáté na 180 až 200 stupňů a upečené ihned podáváme.

Komentáře k receptu