Pečená babucha
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 397 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 25 g
- Sodík 313 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 149.4 mg
- Draslík 1112 mg
- Vláknina 13410.2 mg
- Vitamín A 13410.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 25.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Oloupeme a omyjeme brambory. Nastrouháme je nahrubo do mísy. Očištěný česnek prolisujeme a přidáme k bramborům. Ještě přisypeme hladkou mouku, majoránku, pepř a sůl. Přidáme vejce a těsto dobře promícháme.
-
2
Plech vytřeme sádlem, těsto rozetřeme po plechu, po povrchu poklademe tenké plátky másla a dáme do předem vyhřáté trouby péct. Pečeme přibližně 35-40 minut dozlatova. Okraje babuchy musí mít zlatohnědou křupavou kůrku. Horkou babuchu nakrájíme na obdélníky a hned podáváme.