Kedlubna sterilovaná ve sladkokyselém nálevu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 30 g Sůl
  • 20 g Cukr krystal
  • 1 l Voda pitná
  • 7.5 dl Ocet kvasný lihový
  • 1 kg Kedlubna
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 68 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 1542 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 11 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 239.1 mg
  • Vláknina 4500 mg
  • Vitamín A 4500 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 26.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé kedlubny oloupeme, důkladně omyjeme a nastrouháme. Nasypeme do vroucí vody ochucené lžičkou soli a lžičkou octa a necháme projít varem. Poté ihned scedíme a po vychladnutí namačkáme do sklenic.

  • 2

    Ocet, sůl a cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, necháme vychladnout a nálevem zalijeme kedlubny.

  • 3

    Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sterilizaci po dvou dnech zopakujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme z hrnce a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.

Komentáře k receptu