Kedlubna sterilovaná ve sladkokyselém nálevu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 68 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 0 g
- Sodík 1542 mg
- Bílkoviny 1 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 239.1 mg
- Vláknina 4500 mg
- Vitamín A 4500 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Čerstvé kedlubny oloupeme, důkladně omyjeme a nastrouháme. Nasypeme do vroucí vody ochucené lžičkou soli a lžičkou octa a necháme projít varem. Poté ihned scedíme a po vychladnutí namačkáme do sklenic.
-
2
Ocet, sůl a cukr rozmícháme ve vodě, přivedeme k varu, necháme vychladnout a nálevem zalijeme kedlubny.
-
3
Sklenice zavíčkujeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a sterilujeme po dobu 30 minut od bodu varu. Sterilizaci po dvou dnech zopakujeme po dobu 20 minut od bodu varu. Sklenice vyjmeme z hrnce a po vychladnutí uložíme v temné a studené místnosti.