Krupicové kudlásky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 59 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 4 g
- Sodík 147 mg
- Bílkoviny 2 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 64.6 mg
- Draslík 20.8 mg
- Vláknina 16.5 mg
- Vitamín A 16.5 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme vejce se solí a rozšleháme ho vidličkou. Přisypeme krupici, přidáme lžíci vody, sůl, lžičku másla a vymícháme polotuhé těsto. Omyjeme petrželku, velmi drobně ji pokrájíme a přimícháme do těstíčka, které by mělo být polotuhé. V hrnci si přivedeme k varu 1 litr vody. Lžičkou vykrajujeme kudlásky, vkládáme je do vařící vody a vaříme je 3-5 minut podle velikosti.
-
2
Krupicové kudlásky podáváme jako přílohu k omáčkám nebo je použijeme jako vložku do polévek.