Moravská cibulačka s uzeným masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 279 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 21 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 6.5 mg
- Draslík 278.8 mg
- Vláknina 3089.8 mg
- Vitamín A 3089.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.1 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a každou rozkrájíme na osm dílků.
-
2
Uzené maso nakrájíme na malé kousky. Pažitku omyjeme studenou vodou a najemno ji nasekáme.
-
3
V hrnci rozehřejeme dvě lžíce sádla a krátce na něm orestujeme nakrájenou cibuli. Přidáme pepř, osolíme, přilijeme vývar a víno a vaříme, až je cibule měkká.
-
4
V pánvi rozehřejeme zbylou lžíci sádla a krátce osmažíme uzené maso, které poté necháme na papírovém ubrousku okapat.
-
5
Polévku rozlijeme do servírovacích talířů, přidáme k ní osmažené uzené maso, posypeme jemně nasekanou pažitkou a podáváme.