Vdolky z bramborového těsta

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 350 g Brambory
  • 125 g Cukr krupice
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 10 g Droždí
  • 30 g Hera
  • 350 g Mouka pšeničná hladká
  • 750 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2.5 dl Mléko polotučné
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 440 kcal
  • Sacharidy 86 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 53 g
  • Cholesterol 33.8 mg
  • Draslík 269.6 mg
  • Vláknina 5537.5 mg
  • Vitamín A 5537.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory omyjeme a v horké vodě je uvaříme ve slupce. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme.

  • 2

    V mísce rozmícháme rozdrobené droždí s lžící krystalového cukru na kaši, zalijeme ji vlažným mlékem, zaprášíme trochou hladké mouky a necháme pod utěrkou na teplém místě přibližně 15 minut kynout.

  • 3

    Ve větší míse z nastrouhaných brambor, polohrubé a zbylé hladké mouky, vajíčka, zbylého krystalového cukru, soli a vykynutého kvásku vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvarujeme malé bochánky.

  • 4

    Bochánky rozložíme na plech s pečicím papírem a necháme je ještě asi 10 minut kynout. Pak je potřeme Herou a pečeme 30 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Upečené ještě horké bramborové vdolky ihned ještě jednou potřeme Herou.

Komentáře k receptu