Vdolky z bramborového těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
- Sacharidy 86 g
- Tuky 5 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 33.8 mg
- Draslík 269.6 mg
- Vláknina 5537.5 mg
- Vitamín A 5537.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory omyjeme a v horké vodě je uvaříme ve slupce. Uvařené vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme.
-
2
V mísce rozmícháme rozdrobené droždí s lžící krystalového cukru na kaši, zalijeme ji vlažným mlékem, zaprášíme trochou hladké mouky a necháme pod utěrkou na teplém místě přibližně 15 minut kynout.
-
3
Ve větší míse z nastrouhaných brambor, polohrubé a zbylé hladké mouky, vajíčka, zbylého krystalového cukru, soli a vykynutého kvásku vypracujeme hladké těsto, z kterého vytvarujeme malé bochánky.
-
4
Bochánky rozložíme na plech s pečicím papírem a necháme je ještě asi 10 minut kynout. Pak je potřeme Herou a pečeme 30 minut v troubě, předehřáté na 180 stupňů. Upečené ještě horké bramborové vdolky ihned ještě jednou potřeme Herou.