Fazolové lusky dušené na slanině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 19 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 33 mg
- Draslík 168 mg
- Vláknina 3789.8 mg
- Vitamín A 3789.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Slaninu nakrájíme na tenké proužky nebo malé kostičky.
-
2
Fazolové lusky scedíme, necháme je okapat a rozkrájíme na menší kousky.
-
3
V pánvi rozehřejeme máslo a krátce na něm osmažíme nakrájenou slaninu. Pak přimícháme lusky, směs podle chuti opepříme a osolíme, podlijeme smetanou a pod pokličkou necháme krátce dusit.