Kuřecí kousky v pivní marinádě
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 0.17 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
- 1 polévková lžíce Solamyl
- 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 239 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 7 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 218.7 mg
- Draslík 594.8 mg
- Vláknina 39.8 mg
- Vitamín A 39.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.
-
2
V míse smícháme vejce, pivo, Solamyl, sójovou omáčku, hořčici a hladkou mouku. Marinádu opepříme a osolíme a promícháme ji s nakrájeným masem. Uložíme do chladničky a necháme alespoň dvě hodiny rozležet.
-
3
V pánvi rozehřejeme olej a marinované maso v něm osmažíme ze všech stran dozlatova a doměkka.