Medové trubičky polévané čokoládou
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 70 g Med včelí
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Marmeláda rybízová
- 200 g Čokoláda na vaření
- 300 g Mouka bezlepková Mantler
- 0.5 kávová lžička Soda jedlá
- 1 kávová lžička Koření na vánoční chlebíček
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 676 kcal
- Sacharidy 107 g
- Tuky 24 g
- Sodík 79 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 84 g
- Cholesterol 135.1 mg
- Draslík 29.8 mg
- Vláknina 9296 mg
- Vitamín A 9296 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jedno celé vejce a jeden žloutek vymícháme s moučkovým cukrem do pěny. Pěnu vymícháme s máslem dohladka. Dále přimícháme med a posupně mouku Mantler, jedlou sodu a lžičku koření na vánoční chlebíček.
-
2
Těsto důkladně propracujeme a vyválíme z něj plát, ze kterého rádýlkem nakrájíme delší obdélníčky, které natočíme na formičky trubiček. Natočené obdélníčky upečeme ve středně vyhřáté troubě. Upečené cukroví necháme vychladnout a plníme rybízovou marmeládou. Nakonec rozhřejeme ve vodní lázni čokoládu a naplněné trubičky v ní namáčíme. Máčené trubičky necháme ztuhnout a podáváme jako pohoštění.