Salát z červené řepy s octem a křenem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Křen
  • 500 g Červená řepa
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cukr kostkový
  • 0.2 dl Ocet kvasný lihový
  • 1.5 dl Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 78 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 0 g
  • Sodík 298 mg
  • Bílkoviny 2 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 463.9 mg
  • Vláknina 7800 mg
  • Vitamín A 7800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou řepu očistíme, omyjeme a ve slupce uvaříme doměkka. Poté oloupeme, na jemném struhadle nastrouháme na kaši, ochutíme solí a přidáme najemno postrouhaný křen. Důkladně promícháme.

  • 2

    Vodu smícháme s octem a cukrem, převaříme a necháme vychladnout. Nálevem zalijeme řepu a rozdělíme do sklenic.

  • 3

    Uzavřeme a uložíme v temné a studené místnosti. Necháme odležet 2-3 dny a poté podáváme k masu.

Komentáře k receptu