Východočeské smaženky

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Mouka pšeničná hrubá
  • 5 ks Jablka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 1 kg Brambory
  • 1 polévková lžíce Skořice mletá
  • 6 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 0.33 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 730 kcal
  • Sacharidy 159 g
  • Tuky 4 g
  • Sodík 121 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 84 g
  • Cholesterol 61.3 mg
  • Draslík 1322 mg
  • Vláknina 27331 mg
  • Vitamín A 27331 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jablka omyjeme, oloupeme a najemno nastrouháme.

  • 2

    Brambory důkladně omyjeme a uvaříme v dostatečném množství osolené vody. Vychladlé brambory oloupeme a najemno nastrouháme, nebo je prolisujeme. Z brambor, mouky, vajíčka a soli vymícháme vláčné těsto, ze kterého vytvoříme čtverce o rozměru přibližně 10 x 10 centimetrů. Na každý čtverec těsta dáme nastrouhaná jablka, posypeme cukrem se skořicí a rohy přehneme tak, abychom vytvořili šáteček.

  • 3

    V pánvi rozehřejeme olej a šátečky na něm smažíme dozlatova. Ještě teplé je posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře k receptu