Závitky ze špenátových listů s rybí nádivkou

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 10 g Křen
  • 300 g Losos - filety
  • 500 ml Voda pitná
  • 8 ks Špenát listový čerstvý
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Citronová tráva
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 6 polévková lžíce Vývar rybí
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 95 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 148 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 39 mg
  • Draslík 287 mg
  • Vláknina 318 mg
  • Vitamín A 318 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lososa rozkrojíme na 4 stejně velké plátky. V misce ze sójové omáčky, rýžového vína, nastrouhaného křenu a špetky umleté citronové trávy připravíme nálev, do kterého vložíme kousky ryby.

  • 2

    Do hrnce vlijeme vodu a osolíme. Přivedeme ji k varu a vložíme do ní špenátové listy. Dvě minuty je povaříme. Pak je vyndáme a necháme na utěrce okapat.

  • 3

    Listy rozložíme a doprostřed každého z nich vložíme rybu (na zavinutí jedné ryby máme 2 špenátové listy). Potom vždy dvě proti sobě ležící části listu přeložíme přes rybu. Pak listy opatrně zavineme. Závitky naskládáme těsně vedle sebe do většího kastrolu. Do rybího vývaru přilijeme citronovou šťávu a vývarem pak zalijeme závitky. Dusíme 8 minut, aby byly závitky zcela měkké. Můžeme servírovat teplé i studené.

Komentáře k receptu