Plněná hovězí roláda pečená na pivě
Suroviny
- 50 g Slanina vepřová
- 150 g Uzené maso vařené
- 2 ks Cibule
- 3 ks Okurky nakládané
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 0.5 l Voda pitná
- 2.5 dl Pivo světlé 10% 3,9% obj.
- 1 kg Hovězí maso zadní
- 0.18 polévková lžíce Sádlo škvařené
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 705 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 42 g
- Sodík 3418 mg
- Bílkoviny 62 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 276.7 mg
- Draslík 197.5 mg
- Vláknina 7859.8 mg
- Vitamín A 7859.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibule oloupeme a nadrobno nakrájíme. Nakládané okurky necháme okapat, rozkrájíme je na malé kousky. Uzené maso a slaninu nakrájíme na nudličky.
-
2
Vajíčka uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme a najemno nakrájíme.
-
3
Hovězí maso omyjeme studenou vodou, osušíme, naklepeme, opepříme, osolíme a rozřízneme tak, aby v něm byla kapsa. Do ní dáme nakrájená vajíčka, slaninu, uzené maso a okurku, kapsu uzavřeme grilovací jehlou.
-
4
V pekáči rozehřejeme sádlo, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, vložíme naplněné maso, přilijeme pivo a přikryté pečeme ve vyhřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obrátíme, přelijeme výpekem a podle potřeby přiléváme vodu.
-
5
Měkkou roládu vyjmeme z pekáče,vydušenou šťávu zaprášíme moukou, krátce osmažíme, přilijeme vodu, dochutíme pepřem a solí a necháme provařit.
-
6
Roládu nakrájíme ostrým nožem na plátky, rozdělíme je na servírovací talíře, přelijeme hustou šťávou a podáváme.