Plzeňská masová jehla
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 664 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 43 g
- Sodík 478 mg
- Bílkoviny 48 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 126.1 mg
- Draslík 767.6 mg
- Vláknina 2494.8 mg
- Vitamín A 2494.8 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Stroužky česneku oloupeme, prolisujeme a utřeme se solí. Kapii omyjeme studenou vodou, necháme okapat a nakrájíme ji nadrobno.
-
2
Slaninu nakrájíme na menší plátky, klobásu na kolečka.
-
3
Hovězí svíčkovou i vepřovou kýtu omyjeme studenou vodou, osušíme a rozkrájíme na kousky, které opepříme a osolíme.
-
4
Na grilovací jehlu střídavě napichujeme kousky hovězího a vepřového masa, slaniny a kolečka klobásy. Masové špízy pak ze všech stran prudce osmahneme v pánvi na rozpáleném oleji, potom přilijeme pivo a vodu a zvolna je dopečeme doměkka. Během pečení špízy obracíme.
-
5
Měkké masové jehly vyjmeme, v šťávě podusíme nakrájenou cibuli a kapii, přimícháme prolisovaný česnek a ještě krátce prohřejeme.
-
6
Masové jehly na servírovacích talířích polijeme šťávou a podáváme.